Felsökning

Inget internet

Start

Det första vi måste göra är att ta reda på vilken typ av bredbandsanslutning ni har. Här nedan är de vanligaste typerna.

BREDBANDSUTTAG

Bredband via ett bredbandsuttag / passivt uttag

FIBERKONVERTER

Bredband via en
fiberkonverter / mediaomvandlare / stadsnätsbox

ADSL/VDSL

Bredband via telefonjack (ADSL/VDSL)

Vilken typ av bredbandsanslutning har ni i er bostad?

xDSL

I det här steget ska vi ta reda på hur ni ansluter er mot internet

TRÅDLÖST VIA ROUTER

DIREKTKOPPLAD TILL MODEM

Hur är ni ansluten mot internet?

Fiberkonverter

I det här steget ska vi ta reda på hur ni ansluter er mot internet

TRÅDLÖST VIA ROUTER

DIREKTKOPPLAD TILL FIBERKONVERTER

På vilket sätt är ni ansluten?

Fiberkonverter: Direktanslut

Anslut en dator med kabel direkt mot fiberkonvertern

Fungerar det nu?

Grattis!

Grattis, ni har hittat problemet själv! Snyggt jobbat!

Om problemet var med er router som ni köpt av Bredbandstjänster är ni välkommen att kontakta vår support för att få hjälp med åtgärd.

Fiberkonverter: Nätverkskabel

Prova att ansluta datorn med en annan nätverkskabel

Fungerar det nu?

Fiberkonverter: Starta om router

Starta om er router genom att dra ur strömsladden och låt den vara urdragen i 30 sekunder innan ni sätter tillbaka den.

Fungerar det nu?

Fiberkonverter: Felanmälan

Fiberkonverter: Starta om fiberkonverter

Starta om din fiberkonverter genom att dra ur strömsladden och låt den vara urdragen i 30 sekunder innan du stoppar tillbaka den.

Fungerar det nu?

Bredbandsuttag

I det här steget ska vi ta reda på hur ni ansluter er mot internet

TRÅDLÖST VIA ROUTER

DIREKTKOPPLAD TILL UTTAGET

På vilket sätt är ni ansluten?

Bredbandsuttag: Starta om router

Starta om er router genom att dra ur strömsladden och låt den vara urdragen i 30 sekunder innan ni sätter tillbaka den.

Fungerar det nu?

Bredbandsuttag: Direktanslut

Anslut en dator med kabel direkt mot bredbandsuttaget

Fungerar det nu?

Bredbandsuttag: Nätverkskabel

Prova att ansluta datorn med en annan nätverkskabel

Fungerar det nu?

Bredbandsuttag: Felanmälan

xDSL: Direktanslut

Anslut en dator med kabel direkt mot modemet

Fungerar det nu?

xDSL: Starta om router/modem

Starta om er router/modem genom att dra ur strömsladden och låt den vara urdragen i 30 sekunder innan ni stoppar tillbaka den. Om ni har både en router och ett modem så kan ni starta om båda enheterna.

Fungerar det nu?

xDSL: Felanmälan